سرطان حفره بینی یا سرطان سینوس چیست ؟

سرطانی که حفره بینی و سینوس های هوای پارانازال را تحت تاثیر قرار می‌دهد نیز جزو سرطان های سر و گردن است. سینوس‌های هوای پارانازال محلی در دو طرف استخوان‌های صورت هستند که به بینی می‌پیوندند. سطح مخاط حفره بینی و سینوس‌ها شبیه به لایه داخلی دهان است. عفونت سینوس ها در بین مردم بسیار شایع است که منجر به “سینوزیت” می شود که با حساسیت های مکرر نماین می‌شود و یا به همراه سرماخوردگی عود می‌کند .
اغلب تومورهاي ناحيه بيني و سينوس در حفره بيني رخ ميدهند که عمدتاً با گرفتگي بيني بروز می‌کنند. اکثر اين توده ها التهابي، امادرصدی از آنها نيز بدخيم هستند که بايد مورد بررسی و درمان یا جراحی قرار گيرند.

انواع سرطان‌های سینوسی :

سرطان‌های سینوسی بر اساس نوع سلول های سرطانی دسته بندی می‌ شوند.

در غدد بزاقی، به ویژه در غده پاروتید نزدیک پایه هر گوش ایجاد می‌شود.

از سلول‌های نازک و سطح پوشاننده سینوس‌ها نمود می‌کند، به محل این لایه سلولی و کارسینوم سلول سنگفرشی مهاجم عمیق‌تر در بافت گسترش می‌یابد.

یک نئوپلاسم نادر است که در اپیتلیوم بینی یا سینوس ها ایجاد می شود.

این نوع در غشای مخاطی ایجاد می‌شود.

شکل نادری از سرطان سینوسی است که در غدد بزاقی کوچک سینوس‌های پارانازال ایجاد می‌شود.

سرطان نازوفارنکس نوعی از سرطان سینوسی نیست!

نوع دیگری از سرطان که به اشتباه به عنوان سرطان سینوسی شناخته می شود، لنفوم نازوفارنکس است. این نوع سرطان در نازوفارنکس که قسمت بالایی گلو را تشکیل می دهد و حفره بینی را در پشت بینی و در نزدیکی قاعده جمجمه وصل می‌کند؛ رخ می دهد.

سرطان نازوفارنکس به عنوان سرطان گلو طبقه بندی می شود. بسیاری از بیماران به اشتباه آن را به عنوان سرطان سینوسی طبقه بندی می کنند زیرا ناحیه پشت حفره بینی را درگیر می کند.

حفره بینی و سینوس های پارانازال شایع ترین مناطقی هستند که تحت تأثیر سرطان سینوسی قرار می گیرند. درست است که علائم بسته به محل توسعه سرطان، اندازه تومور و میزان گسترش آن متفاوت است ولی در ذیل به تعدادی از شایع ترین علائم اشاره میکنیم.

علائم سرطان سینوس بینی :

روند درمان بیماران مبتلا به سرطان سینوس:

در بیشتر سرطان‌های سینوس که گسترش یافته‌اند، نیاز به جراحی‌های وسیع وجود دارد که بعضاً هم ظاهر بیمار را به مخاطره می‌ندازد و هم قسمت بالای کام در داخل سقف دهان برداشته می‌شود و خوردن و آشامیدن و صحبت کردن رابرای بیمار دشوار می‌کند.
به همین دلیل است که هر بیمار مبتلا به سرطان سینوسی به عنوان بخشی از برنامه درمانی خود به مراقبت های روانشناسی و حمایتی نیاز دارد و باید بطور موازی با درمان سرطان، تحت نظر روانپزشک یا روانکاو نیز قرار گیرند.حمایت‌های خانوادگی نیز در بالا بردن روحیه بیماران نقش موثری دارد.

بطور کلی درمان این دسته از بیماران به جز اینکه توسط متخصص جراح تومورهای سرطانی انجام می‌شود گاها نیاز به کارهای تیم ورک و همکاری با چندین متخصص در رشته های مختلف پزشکی را دارد.

در کنار این تیم درمانی،نیاز به یک گفتار درمانگر به بیماران کمک می‌کند تا توانایی صحبت کردن خود را بازیابی کنند، در امتداد درمان برای کمک به مشکل در عملکرد بلعیدن، تکنیک ها و تمرینات لازم به این دسته از بیماران آموزش داده می‌شود.

یک پزشک متخصص درد می‌تواند با داروهای تجویزی و یا حتی با استراتژی‌های غیر دارویی مانند مسدودکننده‌های عصبی و پمپ‌های درد به بیماران کمک کند تا تسکین پیدا کنند.

یک متخصص تغذیه ممکن است دستورات غذایی خاصی را برای بیمار برنامه ریزی کند تا به بیماران کمک کند که کمبودهای تغذیه ای را که در پی مشکلات جویدن و بلعیدن برایش به وجود آمده، جبران کند و در دستورات غذایی خود جبران کنند.

مطالب مرتبط با سرطان :

»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *