سرطان چیست؟

سرطان بیماری است که در آن سلول ها در قسمت خاصی از بدن به طور غیرقابل کنترلی رشد و تولید مثل می‌کنند. به دنبال درگیری با سرطان تغییرات خاصی در درون یک گروه از سلول ها رخ می‌دهد. گاهی ژنتیکی و گاهی براساس عوامل بیرونی و محیطی. به لحاظ شرایط فیزیولوژیک در بدن انسان، هنگامی که سلول ها پیر می‌شوند یا آسیب می بینند و می‌میرند، سلول‌های جدید جای آنها را می‌گیرند.

گاهی اوقات این فرآیند از نظم خود خارج شده و با از بین رفتن سلول های قدیمی یا اسیب دیده، سلول های جدید تشکیل نمی‌شوند و یا سلول‌های غیرطبیعی یا آسیب‌دیده رشد می‌کنند و در حالی که نباید رشد کنند و به سرعت تکثیر می‌شوند. این روال غیر عادی است و باید کنترل و بررسی شود.

این سلول ها ممکن است تومورهایی را تشکیل دهند که در نتیجه بصورت توده های بافتی خود را نمایان میکنند. این عارضه سیستم ایمنی را تحریک میکند که به جای حمله به تومور، کمک کنند که سلول های سرطانی زنده بمانند و رشد کنند و از آنها محافظت می‌کنند. تغییرات متعددی مانند تکرار و یا حذف در کروموزوم‌های خود ایجاد می‌کنند. با تکثیر و تغییرات در رشد سلولی سلامت فرد را به مخاطره می‌ندازند. تعداد کروموزوم های برخی از سلول های سرطانی دو برابر حالت طبیعی است.

سلول های سرطانی می توانند به بافت های سالم اطراف از جمله اندام ها حمله کرده و آن ها را از بین ببرند. این بدین معناست که در یک قسمت از بدن شروع می‌شود و به نواحی دیگر سرایت می کند. تمامی سرطان ها پتانسیل گسترش و رشد غیر قابل کنترل و تمایل به جدا شدن از منشا اصلی را دارند و سلول های غیرطبیعی بطور غیر قابل کنترلی تکثیر می‌شوند این فرایند متاستاز نام دارد.

علت پیدایش سلول های سرطانی چیست؟

یک سلول طبیعی که فرایند رشد و تکثیر طبیعی خود را دارد ممکن است با دلیل یا بدون هیچ دلیل خاصی به یک سلول سرطانی تبدیل شود.

عوامل ژنتیک، محیطی، استرس، تغذیه و …در این امر تاثیر گذار است ولی در اغلب موارد، در بین مبتلایان دیده می‌شود که افرادی که مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل، دخانیات ، مواد مخدر هستند، بیشتر با این بیماری مواجه می‌شوند.

با از بین رفتن سلول های اسیب دیده قدیمی، سلول های جدید تشکیل نمی‌شود و یا سلول های آسیب دیده دچار تکثیر و گسترش در محل خود می‌شوند. این فرایند باعث به وجود آمدن ضایعه یا توده می‌شود.

مطالب مرتبط با سرطان :

»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *