Cbct چیست؟

متخصص جراح فک و صورت جدیدترین تکنیک ها را برای جراحی های خود بکار میگیرد. به همین منظور برای بالاتر بردن دقت کار و ارزیابی دقیق از سی تی اسکن، سونوگرافی، ام آر آی، 3 دی پرینترها و …. بسته به نوع نیاز و نوع عمل، استفاده می‌کند.

در رادیوگرافی سی تی اسکن که رایج ترین عکس جهت بررسی بافت استخوانی است، جراح آناتومی و استخوان فک و صورت یا سر و گردن را در سه بعد مشاهده و بررسی می‌کند. در عکس های فک و صورت که رایج ترین آن opg یا پانورامیک است، تصویر فک را در دو بعد مشاهده می‌کنیم پس ناحیه مورد نیاز برای جراحی از لحاظ ابعاد و اندازه استخوان قابل بررسی در این عکس نیست.

پس در این مرحله ممکن است جراح برای عمل هایی نظیر پیوند استخوان فک، ایمپانت دندانی، جراحی سینوس لیفت، عمل های بازسازی استخوان، ضایعات فک و صورت، توده های خوش خیم یا بدخیم و اعمالی از این حیث، نیاز به سی تی اسکن یا cbct فک وصورت داشته باشد تا طول و قطر استخوان یا ضایعه و توده و محل قرار گیری آن را در ابعاد دقیق بررسی کند و تصمیم گیری کند که در ناحیه مورد نظر برای جراحی، چه میزان نیاز به برداشت و چه میزان نیاز به پیوند وجود دارد.این امر در نوع جراحی و پیشبرد روند جراحی بسیار حائز اهمیت است.

متخصص جراح فک وصورت، در مراحل بعدی در عمل های جراحی فک و صورت یا پیوند و پروتز چانه، گونه، پیشانی و حتی در جراحی های مینور مانند ایمپلنت، پس از بررسی سی تی اسکن به منظور تولید مدل های سه بعدی مجازی، با استفاده از دستگاه های 3d پرینتر ساخت سه بعدی از ناحیه مورد نظر جراحی یا همان ماکت جراحی را آغاز می‌کند و این ماکت، نمونه‌ای از ناحیه مورد عمل در ابعاد و فرم اصلی کیس مورد جراحی می‌باشد، بر اساس این مدل ها، قالب و متریال پروتزی یا پیوندی ساخته می‌شود. که به جراح در برنامه ریزی جراحی کمک می کند. این قالب ها یا مدل های سه بعدی مختص هر بیمار است و برای بیمار هزینه جداگانه ای از هزینه های عمل دارد

بهره گیری از این تکنولوژی و فناوری سه بعدی به جراحان کمک میکند تا محل دقیق جراحی را در سه بعد بررسی و در حین درمان دقیقاً همان پلان را اجرا کند و در هدایت جراح برای قراردادن ابزار و متریال کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *