جراحی سینوس لیفت در فک بالا شامل برگرداندن سینوس به جای اصلی و پر کردن خلا و فضای خالی زیر سینوس با کمک پیوند استخوان میباشد.سینوس ها در قسمت چپ و راست صورت در استخوان فک بالا قرار دارند و درست در بالای ریشه دندانهای پره مولر تا مولر فک بالا قرار گرفتند که گاهی ممکن است ریشه های دندان داخل سینوس باشند و یا درگیری با سینوس داشته باشند
ممکن است متخصص جراح فک وصرت شما ، با دیدن رادیوگرافی ها و سی تی اسکن مخصوص استخوان فک، به شما طرح درمان جراحی سینوس لیفت را، قبل از شروع درمان ایمپلنت، جهت آماده سازی ناحیه برای کاشت ایمپلنت بدهند.
در فک بالا در هر دو سمت چپ و راست، سینوسها قرار دارند. استخوان زیر سینوس، چگالی نسبتاً کم (متخلخل) دارد و بعد از خارج کردن دندانهای خلفی فک بالا، کم کم روند تحلیل استخوان و لثه آغاز میشود.
از طرفی همراه با این فرایند خارج کردن دندان، گاهی سینوسها حجم خود را افزایش میدهند یا پایینتر میآیند و فضای فزایندۀ بیشتری را جذب میکنند.
کاهش حجم استخوان در اطراف و زیر سینوس باعث میشود که نتوانیم ایمپلنت مناسبی در آن ناحیه قرار دهیم و عملاً امکان قراردادن ایمپلنت وجود ندارد. به همین منظور است که به جراحی سینوس و بالا بردن سینوس و قرار دهی آن در جای اولیه نیاز داریم، سپس مقداری پیوند استخوان جهت انسجام در اطراف و داخل سینوس انجام میشود تا درمان موفقیت آمیزی پیش رو داشته باشیم.
جراحی سینوس لیفت در فک بالا شامل برگرداندن سینوس به جای اصلی و پر کردن خلا و فضای خالی زیر سینوس با کمک پیوند استخوان میباشد.
سینوس ها در قسمت چپ و راست صورت در استخوان فک بالا قرار دارند و درست در بالای ریشه دندانهای پره مولر تا مولر فک بالا قرار گرفتند که گاهی ممکن است ریشه های دندان داخل سینوس باشند و یا درگیری با سینوس داشته باشند. در طی از دست دادن دندانهای پره مولر یا مولردر فک بالا کم کم سینوس ها تحت تاثیر خلا ناحیه بی دندانی قرار میگیرند و به سمت پایین حرکت میکنند و خلا ناحیه بی دندانی داخل استخوان توسط حجم سینوس پر میشود.
هنگامیکه بیمار به فکر جایگذاری ایمپلنت می افتد و تصمیم به درمان ایمپلنت برای ناحیه بی دندانی میگیرد ، این افتادگی سینوس به چشم میاید و مانع از گذاشتن ایمپلنت با طول و قطر مناسب در آن محل میشود.
در این صورت متخصص جراح فک و صورت ( ایمپلنتولوژیست ) پس از بررسی رادیوگرافی opg و با مشاهده پایین آمدن سینوس در آن ناحیه ، احتمالا برای شما cbct یا سی تی اسکن مخصوص استخوان فک را تجویز میکند.
پس از تهیه سی تی مجدد جراح شما را به همراه سی تی اسکن ویزیت میکند و شرایط طول و قطر استخوان فک و شرایط افتادگی سینوس آن ناحیه را در سه بعد بررسی میکنند تا طرح درمان و روند درمان را مشخص کنند و در این شرایط جهت درمان ، جراحی سینوس لیفت را پیشنهاد میدهند. از نشانه های این عارضه این است که استخوان در ناحیه کمتر از 6-4 میلیمتر است و ارتفاع عمودی باقیمانده استخوان در بخش خلفی فک بالا بسیار کم است بنابراین مجبور به جراحی سینوس هستیم.
اگر برای جایگذاری ایمپلنت، سینوس شما پایین آمده و فضای قرارگیری ایمپلنت را محدود کرده، باید ابتدا جراحی سینوس لیفت انجام دهید. و نیز اگر در طی خارج کردن یکی از دندانها در فک بالا سینوس شما باز یا سوراخ شده و دچار عارضه ناشی از این حادثه میباشید، میتوانید برای هر دو مورد با متخصص جراح فک و صورت در مجموعه ما ویزیت شوید تا به دنبال برطرف کردن این عارضه و درمان آن باشیم.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
جراح در طی جراحی سینوس لیفت ، سینوس را بالا میبرد و ایمپلنتی با طول و قطر متناسب و قطور تری جهت ثبات و استحکام بیشتر در ناحیه بی دندانی قرار میدهند و حفره سینوس و استخوان اطراف آن را با اتو گرفت یا الو گرافت ها و و پیوند استخوان مستحکم تر میکند و برای تقویت عمودی استخوان در بخش خلفی فک بالا اقدام میکند تا پیوند مناسب تری جهت ایمپلنت دندانی داشته باشد.
ایمپلنت ها را می توان بلافاصله همزمان با سینوس لیفت و یا با تاخیر زمانی کار گذاشت. اگر در چنین شرایطی ، بدون جراحی سینوس تصمیم به قرار دادن ایمپلنت بگیریم ، قطعا با کار گذاری ایمپلنت سینوس سوراخ میشود و یا آسیب می بیند و منجر به عفونت های حاد و مزمن و جراحی های تکمیلی جهت بستن سینوس میشود
و یا اگر سینوس لیفت را انجام ندهید ، جراح مجبور است طول و قطر ایمپلنت آن ناحیه را بسیار ضعیف و کوتاه گذارد ، که از عواقب این امر هم عدم موفقیت در پیوند ایمپلنت به استخوان و عدم ثبات ایمپلنت در بلند مدت است و گاها در طی چند سال اینده ایمپلنت شما با شکست مواجه میشود و خارج میگردد و مجدد برای بیمار درمانهای سنگین تر و پر هزینه تری در بر خواهد داشت.
لذا در بین بیمارانی که سالهاست دندان خود را کشیدند و دچار افتادگی سینوس شدند یا به لحاظ سیستمیک کلا سینوس آنها پایین تر از حد نرمال است ، اولین گام جراحی سینوس لیفت و بالا بردن سینوس و سپس کار گذاری ایمپلنت میباشد.
البته این درمان بسته به حجم و جای قرارگیری سینوس ، روند جراحی متفاوت و هزینه های متفاوتی دارد. جراحی سینوس لیفت یا با روش سینوس لیفت باز و یا سینوس لیفت بسته انجام میشود.
پس از جراحی سینوس لیفت و بازسازی حجم سینوس و استخوان آن ناحیه ممکن است جراح بسته به نوع جراحی و نوع پیوند استخوان بتواند ایمپلنت را بطور همزمان با جراحی سینوس انجام دهد.
یا ممکن است جراحی را دو مرحله ای کند یعنی در جلسه اول جراحی سینوس و بازسازی استخوان انجام دهد و حدود سه ماه زمان لازم داشته باشد تا پیوند صورت گیرد و پس از گذشت این مدت، در صورت آماده سازی ناحیه سینوس و استخوان جراحی ایمپلنت را انجام میدهد.
معمولاً در بین افراد مختلف با توجه به ناحیه بی دندانی و شرایط سینوس، نوع جراحی و مدت زمانی که باید بعد از جراحی جهت اماده سازی فضا برای ایمپلنت بگذرانند متفاوت است ولی اکثرا بعد از جراحی سینوس حدود سه تا پنج ماه زمان لازم است تا بافت نرم و سخت آن ناحیه آماده جایگذاری ایمپلنت شود.
روند درمان سینوس لیفت open با دسترسی خارجی به سینوس ماگزیلا از جنبه آلوئولی باکال جانبی انجام می شود، غشای اشنایدرین بالا می رود و فضای حاصل با پیوند استخوان یا جایگزین استخوان پر می شود.
روند درمان close سینوس لیفت از طریق بستر و حفره ایمپلنت انجام می شود. و این کار همزمان با جایگذاری ایمپلنت است . پس از ایجاد حفره و آماده سازی حفره برای کاشت ایمپلنت ، غشای اشنایدرین به صورت ترانس کرستالی، یعنی با استئوتوم ها بالا می رود و فضای حاصل با پیوند استخوان یا پودر استخوان پر می شود. و به دنبال آن کاشت ایمپلنت با طول و قطر متناسب با آن حفره انجام می شود. با روش سینوس لیفت close نیز می توان به طور قابل توجهی ارتفاع عمودی استخوان را بیشتر کرد و فضای سینوس را به بالا منتقل کرد تا از آسیب و فشار دور بماند.